Santi Giovanni en Paolo

Venetië is de thuisbasis van vele belangrijke kerken, waaronder de enorme Basiliek van de Heiligen Giovanni en Paolo (John en Paul). Bekend als “San Zanipolo”. Deze Basiliek was het decor voor de begrafenis van elke Venetiaanse doge uit de 15e eeuw  en is de begraafplaats voor 25 dogen.

Santi Giovanni en Paolo werd gebouwd in de 14e eeuw.  De bouw duurde bijna 2 eeuwen en was in het jaar 1430 klaar. De kerk is enorm – een van Italië ’s grootste. Het ligt op een prachtig plein naast het moderne ingerichte ziekenhuis.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

Het interieur van Santi Giovanni en Paolo

Deze grote kerk heeft een majestueus interieur en bevat kunstwerken van opmerkelijke Italiaanse kunstenaars,  beelden, grafmonumenten, Murano glas-in-lood ramen en marmeren vloeren. De enorme bogen binnen met uitgesneden balken zijn adembenemend. Er zijn veel verschillende kapellen binnen en 25 van de Doges zijn hier begraven. Ook zijn er vele  gedenktekens in San Giovanni en Paolo kerk te vinden. De meest bekende, is gewijd aan Marcantonio Bragadin en omvat de buste van de grootste held van Venetië, samen met de urn waarin zijn huid in schijnt te zitten.

Toegang en diensten

Om toegang te krijgen tot de kerk van San Giovanni en Paolo is de toegangsprijs voor toeristen  2,50 euro. De openingstijdens zijn dagelijks van 7.30 tot 12.30 en van 15.30-19.30.

Er vinden ook heilige missen plaats in de basiliek. Op feestdagen is dat om 8.30, 10.30, 12.00 uur (niet in juli-augustus) en 18.30 en op andere doordeweekse dagen op  8.30 en 18.30 uur.