Canal Grande (met gondel)

Venetië ’s  Canal Grande (Grote Kanaal) – ook bekend door Venetianen als Canalazzo – is het grootste waterverkeer netwerk van Venetië.  Deze waterweg slingert zich door de stad Venetië in een grote S-vorm, is 2 km lang.  Op de meeste plaatsen, is het kanaal ongeveer 5 meter diep.

Een tocht met de gondel

Veel toeristen maken gebruik van een romantische gondeltocht langs deze waterweg.  Een bijzondere en gedenkwaardige manier om het Canal Grande te ervaren. Glijdend  door  het Grand Canal in Venetië en kennis maken met de prachtige paleizen, kerken, bruggen, tuinen en pakhuizen langs dit grote kanaal.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

Een  tocht in een traditionele Venetiaanse gondel ,door het Grande Canal,  is een van de meest populaire tours in Venetië, want vanuit de gondel heeft u de mogelijkheid om de stad te bekijken vanuit een heel ander perspectief.  U kunt ontsnappen aan de grote hordes toeristen en heerlijk ontspannen en ontdekken als u vaart door de hoofdstraat van Venetië. U voelt je als een VIP als je geniet van speciale manier van vervoer door het Canal Grande.

Uniek moment

Het Grande Canal is de belangrijkste verkeersader van Venetië en is  bekleed met grote paleizen uit de Renaissance. Het water is één en al spektakel van kleurrijke  gondels. Elke gondel is uniek in ontwerp, maar alle gondeliers kleden zicht hetzelfde – in gestreepte overhemden en met mooie strohoeden

Waar u ook bent in Venetië, overal is het prachtig, maar het uitzicht op de mooi gekleurde gebouwen, elk even bijzonder en uniek, zijn vanaf het water van het Canal Grande toch echt het mooiste.  Vanuit uw gondel kunt u mooie foto’s te nemen en op deze manier genieten van  een prachtig stuk Venetië.  Een gondeltocht  in een traditionele gondel, over het Grande Canal is echt een geweldige manier om te ontspannen of om een verjaardag, verloving of huwelijk te vieren of om gewoon een unieke dag of avond uit te gaan.