Ponte dei Sospiri ( brug der zuchten)

De Brug der Zuchten is een van die beroemdste plekken die je kunt bezoeken in Venetië.

Ponte dei Sospiri (Brug der Zuchten) is een stenen brug die loopt over Rio di Palazzo en de oude gevangenissen en verhoorkamers van het Dogenpaleis verbindt. De brug werd ontworpen door Antoni Contino, een neef van Antonio da Ponte, die de Rialtobrug heeft ontworpen, aan het begin van de 17e eeuw.

Waar komt de naam vandaan?

Ponte dei Sospiri  is afgeleid van de vermeende zuchten van de criminelen die de brug overstaken op weg naar de meedogenloze gevangenissen aan de overkant van de Rio di Palazzo. Het is een bizarre ervaring om het gevoel te krijgen hoe de veroordeelden zich voelden tijdens het lopen over deze brug naar  hun gevangenissen. De brug gaf hen het laatste uitzicht over Venetië, waardoor ze begonnen te zuchten van wanhoop.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

Hoe zit de brug eruit?

De Ponte dei Sospiri  brug bestaat uit twee overlappende gangen in een barokstijl . De decoratieve doorgang is gebouwd van witte kalksteen, houtsnijwerk en versieringen. Het is volledig omheind en heeft stenen rooster-achtige schermen voor de ramen. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de gevangenen (evenals de beulen) zich gemakkelijker konden verbergen voor het publiek.

Hoewel de brug zichtbaar is vanaf het water en vanaf de andere loopbruggen, is deze Brug der Zuchten alleen te bezoeken als onderdeel van een tour door het Dogenpaleis.

Speciaal voor geliefden

De Brug der Zuchten is slechts een van de ongeveer 400 bruggen die zich bevinden in en over  de wirwar van kanalen in Venetië, maar het is een van de meest bekende en romantische bruggen ter wereld. Vandaag de dag, is de ‘Brug der Zuchten’  erg populair onder jonge geliefden. Volgens een lokale legende zijn ze zeker van de eeuwige liefde als ze kussen onder de brug in een gondel bij zonsondergang.