Het Dogenpaleis

Het Dogenpaleis of Palazzo Ducale, (ook wel bekend als het Palazzo Ducale) is een van de topattracties in Venetië. Deze prachtige gotische parel op het San Marcoplein was de residentie van de doge;  de voormalige heerser van Venetië  en het hoofdkwartier van de Venetiaanse Republiek, een stadstaat die meer dan 1000 jaar bestond.

Het paleis is het meest representatieve symbool van Venetiaanse cultuur, die, samen met de Basiliek van San Marco aan de achterkant en de Piazzetta in de voorhoede een prachtige bezienswaardigheid vormen.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

De bouw van het Dogenpaleis

Het Dogenpaleis is een lust voor het oog zowel aan de  binnenkant als aan de buitenkant. Dit imposante gebouw heeft het een typisch kenmerk van de Venetiaanse architectuur; licht gebouwd. Ondanks de aanzienlijke grootte van het paleis, de prachtig gekleurde gevel decoraties en de gotische loggia’s, voorzien van stenen kantwerk,  heeft het paleis een elegante structuur en geen zwaar uitziend uiterlijk. Tijdens het bekijken van de binnenkant van het Dogenpaleis , is goed te zien hoe goed de heersende klasse woonde in Venetië toen deze stad nog belangrijk was

Het Dogenpaleis museum

Sinds 1923, is het Dogenpaleis is een museum. Hier kunt u als bezoeker  gemakkelijk verdwalen tijdens het bewonderen van al die schilderijen, beelden en architectuur.  Neem dus voldoende tijd voor uw bezoek want er is veel te zien. Met zijn uitgebreide exterieur en interieur, grote zalen en onbetaalbare schilderijen van Venetiaanse meesters als Titiaan en Tintoretto, is het Dogenpaleis  ook een van de topmusea in Venetië.

Openingstijden en prijzen

De openingstijden zijn Van 11 november tot 21 maart, 09:00-17:00 (kassa open van 09:00-16:00) en van 22 maart tot 2 november, 09:00-19:00 (kassa open vanaf 09:00 uur -18:00).

Een kaartje kost 14 euro.  Kinderen van 6-14 jaar, of ouderen boven  65 betalen 8,00. Er zijn verlaagde tarieven voor groepen of families, dus zorg ervoor om te controleren bij de kassa.

In het hoogseizoen kunnen er lange rijen met wachtende bezoekers voor het paleis staan. Voorkom deze wachtrijen en bestel kaarten online.