San Marco Plein

San Marco Plein

San Marco Plein

Venetië is een stad voor de zintuigen en het komt allemaal samen in het Piazza San Marco. Piazza San Marco of het San Marcoplein, is het grootste en belangrijkste plein in Venetië. De plek waar het allemaal om draait in Venetië.  Een fascinerende plek. Zowel overdag als ‘s avonds.

Het plein is het symbolische hart van Venetië  en heeft de vorm van een trapezium. Het  is tot op de dag van vandaag nog steeds de enige Piazza in de hele stad (alle andere pleinen staan bekend als campos). Het plein is dagelijks gevuld met drommen toeristen van overal ter wereld, lokale Venetianen en duizenden duiven.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

Waarom is het San Marco Plein zo’n  favoriete bezienswaardigheid?

Bij het Piazza San Marco starten de meeste mensen hun reis in Venetië. En waarom niet? Het plein is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden ter wereld. Het is vernoemd naar de prachtige Basiliek van San Marco,  liggend aan de oostkant van het plein. De Basiliek is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op het Piazza San Marco en een top voorbeeld van Byzantijnse architectuur. Het plein is ook de thuisbasis voor bezienswaardigheden als; de Campinale, de Museo Correr, de Torre dell’Orologio, de St. Mark’s Belltower en de Procuratie Nuove.

Gedurende de dag, is het San Marcoplein gevuld met mensen, duiven en muziek. U kunt de hele dag door brengen in dit gebied, een bezoek  brengen binnen in de St. Mark’s Basiliek, het Dogenpaleis en de Museo Correr. Of u kunt naar de top van de klokkentoren gaan die u een spectaculair uitzicht over Venetië geeft.  Ook het voeden van de duiven op het plein is een populaire activiteit. U kunt pakketten maïs kopen bij verkopers op het plein en een leuke foto nemen terwijl de vogels op uw armen of hoofd zitten.

Wanneer is het San Marco Plein het mooist?

San Marco Plein

San Marco Plein

Op alle uren van de dag is dit een van de meest spectaculaire pleinen van de wereld, maar het Piazza San Marco is het mooiste in het gedempte licht van de vroege ochtend of avond wanneer de gebouwen en de mozaïeken van de basiliek in de warme, gouden gloed van de zon komen te liggen. Ook zijn de cafés en winkels rondom het plein nog niet open waardoor het er nog niet vol ziet van de drommen toeristen.