Vliegtickets Venetië

Als u ervoor kiest om met het vliegtuig naar Venetië te reizen, kunt u kiezen uit één van de twee luchthavens van de stad: de luchthaven Marco Polo in Tessera en de luchthaven Antonio Canova in Treviso.

Alitalia, KLM en andere grote luchtvaartmaatschappijen vliegen naar de luchthaven Marco Polo, ook wel bekend als de internationale luchthaven van Venetië. Dit vliegveld is gelegen op het Italiaanse vasteland vlakbij Venetië. De korte rit van 12 kilometer naar het centrum van Venetië kan worden genomen per boot, trein, taxi of ATVO bus.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

Treviso Airport

Ryanair, GermanWings, Transavia en diverse andere goedkope luchtvaartmaatschappijen gebruiken Treviso Airport.  Het is de tweede luchthaven van Venetië waar chartervluchten, vrachtvluchten en vooral low cost maatschappijen op vliegen. Het is gelegen op ongeveer 30 kilometer van Venetië.  Ook hier verzorgen bussen van de ATVO busmaatschappij het transport naar Venetië. De reistijd met de bus is afhankelijk van de route: Het is ongeveer 55 minuten naar het station in Mestre en ongeveer 1 uur en 10 minuten naar Piazzale Roma in Venetië. Een taxi is ook een goed alternatief om snel en tegen een redelijke prijs van het vliegveld naar Venetië te reizen.

Goedkope vliegtickets of duurdere?

Er zijn veel low-budgetmaatschappijen die goedkope vliegtickets aanbieden voor een vlucht naar Venetië. Toch is het aantal aangeboden goedkope vluchten vanuit Nederlandse steden niet veel. Transavia vliegt vanuit Amsterdam op Treviso  en KLM vliegt naar Marco Polo. Vanuit Duitse of Belgische steden is het aanbod groter om op een goedkope manier naar Venetië te vliegen. Als u meer geld wilt betalen voor een vliegticket, is het aanbod van vliegtuigmaatschappijen vanuit Nederland een stuk groter.

Er zijn diverse sites op het internet te vinden waar u kunt zoeken naar verschillende vluchten van en naar Venetië. Hieronder een lijst met online reisbureaus waar u vliegtickets kunt vinden. Ook het vinden van de goedkoopste tickets is via deze sites gemakkelijk te doen.

  • Expedia
  • Skyscanner
  • CheapTickets
  • Destina
  • Worldticketcenter
  • Vliegwinkel
  • Tripadvisor
  • ebookers