Fietsen Venetië

Fietsen in Venetië? Helaas… Venetië is een stad zonder fietsen!

Het rijden op een fiets in Venetië is, naast dat het erg moeilijk is om er te fietsen door de aanwezigheid van de vele bruggen, niet toegestaan. Dit geldt ook voor auto’s, paarden, karren en scooters. Dit geeft Venetië de charme die het heeft. Een verkeersvrij historisch centrum.

Om deze reden is er in Venetië geen fietsverhuur te vinden. Fietsen is echter wel de ideale manier van vervoer om een ​​aantal van de eilanden in de lagune van Venetië, zoals Lido, Pellestrina en Chioggia,  te bezoeken. Fietsvakanties in het gebied rond de lagune van Venetië zijn geweldig. Het landschap is prachtig, er zijn veel kleine wegen met weinig verkeer en er zijn tal van leuke plaatsen om te bezoeken en te genieten. Deze eilanden hebben verharde wegen en zijn volledig vlak, waardoor ze ideaal zijn voor een mooie fietstocht met een prachtig uitzicht op zowel de zee als op Venetië.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

Het eiland Lido

Het eiland Lido vlakbij Venetië is vlak, dus per fiets goed om te verkennen. Als u liever een langere tocht wilt fietsen, is het raadzaam naar meest zuidelijke punt op Lido te fietsen en de fiets vervolgens op de auto veerboot meet te nemen om naar het eiland, Pellestrina te komen. Deze veerboten vertrekken elk uur of half uur, afhankelijk de dag. Een tocht duurt slechts 15 minuten.

Hoe toch veel kilometers fietsen rondom Venetië?

Om van het eiland Lido naar het dorp Pellestrina “te fietsen” zal waarschijnlijk 2 uur duren. Als u nog verder wilt fietsen, kunt u nog een andere ferry nemen van Pellestrina dorp naar Chioggia. Dit is een eiland dat nog zuidelijker ligt in de Venetiaanse lagune. Ook kunt u er voor kiezen om van Lido direct naar Chioggia te varen.

Als u van fietsen houdt is er dus wel wat mogelijk in de buurt van Venetië. U kunt ontsnappen aan de drukte van het historische centrum van Venetië en toch genieten van het fietsen als u de eilanden rond Venetië gaat bezoeken.