Het weer in Venetië

Als u van plan bent om een reis naar Venetië te gaan maken,  is het belangrijk te weten dat sommige tijden van het jaar beter zijn om de stad te bezoeken, dan anderen. Weer, festivals, en uiteraard, het hoge water waar Venetië zo beroemd om is, zijn belangrijke overwegingen die genomen moeten worden bij de beslissing wanneer u naar Venetië wilt gaan.

Het weer in de verschillende jaargetijden en het hoge water

Het late voorjaar en de vroege zomer zijn de beste tijden om Venetië te bezoeken.  Het  weer is warm en over het algemeen vrij zonnig. Venetië is op zijn drukste in juli en augustus en het kan zeer warm en vochtig  zijn in deze tijd van het jaar, met af en toe ’s middags onweer.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

Aan het einde van het hoogseizoen, is het vaak zacht weer en de dagen kunnen warm en helder zijn, maar kunnen ook , heel anders; koud, vochtig en mistig zijn.

De herfst is een mooie tijd om Venetië te bezoeken. De stad is niet te warm en het weer is over het algemeen aangenaam, maar het is ook  de tijd van het hoge water waardoor er overstromingen voorkomen. Oktober tot en met januari is het  typische hoge water seizoen. Dit hoge water kan uw sightseeing  belemmeren,  maar weet dat dit de manier van leven is voor de Venetianen en het een unieke ervaring kan zijn voor u als toerist.

Venetië, ligt in het noorden van Italië aan de Adriatische Zee en dat betekent dat de stad koudere, langere winters heeft. In de winter zijn de straten  vaak veel rustiger en in januari zijn ze bijna uitgestorven. Het weer kan van november tot februari onvoorspelbaar zijn, maar het is over het algemeen genomen vrij mild. Er kunnen wel zware regen buien vallen en af en toe  waait er een ijzige wind. In deze maanden is een warme jas geen overbodige luxe.