Gondel Venetië

Een van de favoriete uitstapjes in Venetië moet toch echt wel een gondelvaart zijn. Het is de beste manier om Venetië te bekijken. Een tocht in een gondel geeft u een totaal andere kijk op de stad en heeft een reputatie als een van de meest romantische ervaringen die u kunt hebben tijdens een bezoek aan Venetië. De lange zwarte boten zijn een van de bekendste iconen in de wereld en zijn synoniem, niet alleen met de prachtige stad Venetië, maar ook voor Italië zelf.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

De waterwegen en kanalen in Venetië zijn de levensaders van de stad en worden gebruikt als ‘wegen’ voor de bewoners. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Venetië ook heel goed te bekijken zonder het stappen in een gondel, maar er gaat echt niets boven heerlijk achterover te leunen en te ontspannen, terwijl een ‘gondelier’ u rondvaart door de stad, vooral in de avonduren. Deze speciale ervaring mag u natuurlijk niet missen tijdens een bezoek aan Venetië.

Tips voor het laten slagen van een tocht met een gondel;

Een gondeltocht door de grachten van Venetië kan heel romantisch zijn, maar als u onwetend bent, kan het ook zeer kostbaar zijn. Hier is wat informatie om u te helpen om het beste uit uw gondeltocht te halen.

  • Gondel tarieven zijn standaard en officieel vastgelegd. Een gondelier die meer vraagt voor een tocht, is dus verkeerd bezig en met deze mensen kunt u dus beter niet in zee gaan.
  • Een standaard gondelvaart duurt 40 minuten dus als u wilt onderhandelen voor een lager tarief, zult u eindigen met een kortere vaart.
  • Gondel tarieven zijn hoger in de nacht.
  • Gondels kunnen maximaal zes mensen vervoeren. Als u in een gondel plaatsneemt met meerdere mensen, kan het bedrag gedeeld worden en kunt u geld besparen.
  • Als u een gondeltocht laat regelen door een hotel of agentschap, is er waarschijnlijk een extra vergoeding ingebouwd en zal de prijs hoger uitvallen.