De San Marco Basiliek

De San Marco Basiliek  (Basilica di San Marco) is de beroemdste kerk van Venetië. De kathedraal  is  een fantastisch Byzantijnse bouwwerk bekend om zijn buitengewone mozaïeken.

De glimmende basiliek ligt vlak bij het Grand Canal en  kijkt uit op de Piazza San Marco (San Marcoplein) en grenst aan het Dogepaleis. De eerste blikt op de basiliek bij het betreden van het San Marcoplein  is een onvergetelijke ervaring. Het sierlijke karakter van de architectuur en de versiering van de kerk kan gemakkelijk worden toegeschreven aan het feit dat deze kathedraal symbool stond voor de macht van Venetië.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

De binnenkant van de San Marco Basiliek

Veel van het interieur van de kerk zoals de plafonds, muren en meerdere koepels, zijn bedekt met prachtige mozaïeken die goud, brons en een grote verscheidenheid aan stenen bevatten. De vloer is een weerspiegeling van een mozaïek werk  in marmer. Een prachtig golvend kunstwerk van kleuren en patronen. Het interieur straalt pracht en mysterie uit, zelfs wanneer het er vol is van de toeristen. Een verblijf binnenin deze imposante kerk is een enorme ervaring en een weldaad voor uw zintuigen.

De San Marco Basiliek is een monument dat uniek is door zowel de rijkdom aan  geschiedenis als aan de pracht van de gevels en het interieur.

Openingstijden San Marco Basiliek

De Basilica di San Marco is geopend van maandag tot en met zaterdag  9:45-04:45 en op zondag van 2 tot 4 uur (Op zondagochtend kunt u een mis bijwonen, maar rond lopen is niet toegestaan. ) Deze bezoektijden kunnen enigszins variëren per seizoen. De toegang is gratis, maar men stelt het op prijs als u een donatie achterlaat en in een van de muntendozen.

In het hoogseizoen kan de wachtrij voor de basiliek erg lang zijn. Om deze wachttijden te minimaliseren, is het raadzaam om via  Basilica di San Marco boekingspagina, een kaartje op voorhand te reserveren.