De Rialtobrug

De Rialtobrug is een van de beroemdste bruggen in Venetië en een van de mooiste bezienswaardigheden van Venetië.  De brug  overspant het Grand Canal op een indrukwekkende manier en verbindt de wijken van San Marco en San Polo. Het is de bekendste van de vier bruggen waarmee het Grand Canal kan worden overgestoken en waarschijnlijk de meest bezochte en meest gefotografeerde brug in Venetië.

De Rialtobrug is een elegante, gewelfde stenen brug bekleed met arcades aan elke zijde. De centrale poort op zijn hoogtepunt, toegankelijk via de brede trappen aan beide zijden van de brug , is een  mooi uitkijkpunt. Onder de arcades zijn talrijke winkels gevestigd.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

Waarom is de Rialtobrug zo populair?

Waarom de Rialtobrug is uitgegroeid tot een van de meest gefotografeerde beelden van Venetië heeft verschillende redenen. Een daarvan ligt zeker in de geschiedenis van de brug. Het was de eerste brug die er voor zorgde dat de Venetianen droog konden lopen  van de ene wijk naar de andere.

Een andere reden is dat Rialto eeuwenlang het economische hart van de republiek was. De grote handelshuizen stonden hier en de invloedrijke banken hadden hun paleizen hier. Luxe goederen die waren aangekomen uit alle hoeken van Venetië en vervolgens werden verkocht in heel Europa werden hier ook verkocht.

Geschiedenis Rialtobrug

De Rialtobrug (Ponte di Rialto) werd geopend in 1591. Al bijna driehonderd jaar, was het  de enige manier om het Grand Canal te voet over te kunnen steken. Een aantal beroemde kunstenaars en architecten werden betrokken  bij het ontwerp van de Rialtobrug, waaronder Michelangelo en Palladio  en Anthony da Ponte, wiens naam letterlijk  vertaalt “Anthony van de Brug” betekent. Deze laatste werd uitgekozen tot de uiteindelijke ontwerper van de brug. De bouw van de brug begon in 1588 en het werd drie jaar later voltooid.

Het is moeilijk om de Ponte di Rialto missen. Vanaf het treinstation of de Piazzale Roma kunt u gewoon de  borden naar Rialto volgen.  Als u van het Piazza San Marco komt, geldt hetzelfde. Borden geven aan waar u naar toe moet lopen.