Het klimaat van Venetië

Het weer in Venetië varieert van zomer naar winter, van de herfst tot de lente, van het ene jaar op het andere, en van de ene dag op de andere. Ook het weer in Venetië is onvoorspelbaar en doet wat het wil!

Subtropisch

Venetië heeft een vochtig, subtropisch klimaat, met koele winters en hete zomers. Het klimaat heeft een mediterrane invloed. Dit betekent dat het er nooit echt heel koud is. De temperaturen in de winter zullen zelden onder 0 ° C komen, dankzij de verzachtende invloed van de zee. ( van december tot februari)  is het van 0 ° C tot 3 ° C. Het aantal zonuren gedurende het jaar is  tussen de 2000 en 2199 uren.

Bekijk nu de beste Venetie vakantie aanbiedingen

Hoge luchtvochtigheid en eb en vloed

Venetië heeft een zeer hoge luchtvochtigheid omdat het een maritieme stad  is in een lagune. Deze hoge luchtvochtigheid is nagenoeg dagelijks merkbaar. Dit is te wijten aan het feit dat het historische centrum van Venetië  is gebouwd op het water. De nabijheid van de zee biedt een getemperd klimaat wat betekent dat het er nooit veel te koud zal zijn. De zee zorgt ook voor getijden: om de zes uur verdwijnt het water richting de Adriatische zee of komt het binnen door de drie lagune ingangen. Zonder deze getijden zou het kwetsbare ecosysteem van de lagune van Venetië in korte tijd uitsterven.

Venetië is het hele jaar mooi

De snelle klimaatveranderingen maken het vaak moeilijk bepaalde nauwkeurige voorspellingen van het weer te kunnen geven. Want ook in Venetië kan het weer ineens veranderen ,binnen enkele uren. Ideale maanden voor een bezoek aan Venetië Italië zijn april ,mei, september  en oktober. Deze maanden zal u het beste weer kunnen hebben. Maar boven alles, wat  voor weer het ook zal zijn, Venetië zal nooit haar magie en charme verliezen. Dus kies het seizoen die het beste bij u past!